Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1969 – 1970

Ledenaantal: 36 personen.
Liedjesavond: In dit jaar waren 12 liedjes ingeschreven en de jury had een moeilijke taak. "De Schenkentomp" gezongen en geschreven door Lei Hermans was winnaar. De joekscommissie had alles goed geregeld.
Het eierbal (later genoemd het verlovingsbal).: Het aantal bezoekers was iets tegenvallend maar al met al was het bal een succes. De Ezelskop uit Sevenum bracht op een echte ezel prins Toon I binnen. Het was een groot succes en prins Toon met zijn prinses Frieda hadden een prachtige dag.
Prinsenbal: Als eerste in de Gemeente Horst maakten wij de nieuwe prins bekend. Dit gebeurde op een lanceerbasis onder het oog van een televisiecamera. De filmbeelden waren voortreffelijk en het publiek was enthousiast. De nieuwe prins was Thijs van Britse Kuub (Wijnands). Over deze avond is nog lang gesproken als zijnde iets bijzonders.
Receptie: Er was een overweldigende belangstelling. De fanfare bracht een serenade en een orkest (dat geen naam had, maar wel mocht hebben) zorgde voor de muzikale omlijsting.
Zittingsavond: De joekscommissie had weer goed gezorgd. Het programma liep perfect. D'n Dreumel kwam op bezoek en ook de raadsleden brachten een bezoek. De Turftreiers kwamen op de tweede avond, en deze was ook voor 100% geslaagd.
Boerenbruiloft: De tweede boerenbruiloft. Met veel geweld, koetsen en landauers, werd de stoet naar de tuutentempel gehaald. De mensen langs de weg dachten in het jaar 1900 te vertoeven. Ben Geurts en Toos Nelissen waren de verloofden die getrouwd moesten worden.
Balavond Carnavalsdinsdag: Een waardig sluitstuk voor dit carnavalsjaar. Veel mensen hadden veel plezier op deze balavond.

Zoeken

Menu