Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1987-1988

Ledenaantal: 58 personen.
Verder een carnavalsjaar dat werd opgeschrokken door het overlijden onze (mede)oprichter Ben Driessen. Door dit gebeuren werd men weer op de feiten gedrukt dat het leven heel mooi kan zijn, en dat men die tijd zoveel mogelijk plezier moet maken, want het kan plotseling voorbij zijn. Ook een jaar met mutaties in het bestuur en in de uittrekkende groep. Meest opvallend: het aantreden van Theo Willems als de nieuwe vorst. Hij nam de taken over van Mart Bouten. We mogen constateren dat Theo een voortreffelijk vervanger is gebleken met zeer veel leiderschapstalent.
Liedjesavond: Een avond met 6 liedjes waarbij de jury het zeer moeilijk had om de winnaar te bepalen. Na veel beraad werd het liedje "Goj Zin" nummer 1, gezongen door Frank Everaerts en Jac Kuijpers.
Prinsenbal: Tijdens het Prinsenbal werd Mart Bouten voor zijn tomeloze inzet en grote verdiensten voor D'n Tuutekop onderscheiden met de hoogste onderscheiding van 't Tuuteriek "De Orde van de Vergulde Haan". Het uitkomen van de nieuwe heerser was voortreffelijk aangekleed door een schitterend optreden met goochelwerk van de raadsleden. Ook de Starsisters hadden veel succes. Tommy Cooper alias vorst Theo toverde prins Andre (van Helden) en prinses Ien tevoorschijn. De prinsentoto die voor het eerst gehouden werd leverde geen winnaar op.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: voor het eerste maal werden deze activiteiten gekoppeld georganiseerd. En met succes. Het grote aantal bezoekers van de receptie was getuige van een schouwspel waarbij door de Raad van Elf wederom de truccenkast volledig werd opengetrokken. Uit het laatste huisje op de hei kwamen Joop en Marie-Anne Mittelmeijer als nieuwe boerenbruidspaar naar voren.
Boerenbruiloft: Het werd een wervelende show vol verrassingen, soms voor de organisatie zelf. Het geheel werd een Spaans spektakel. De Bambino's die voor het laatst hun bijdrage leverden aan de carnaval in 't Tuuteriek werden bedankt voor hun inzet in de voorafgaande jaren en werden onderscheiden in de Orde van de Vergulde Haan.
Optocht: Een optocht die niet langer was dan een autobus figuurlijk gesproken. Een korte optocht dus maar wel kleurrijk en verzorgt.

Zoeken

Menu