Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 1992-1993

Ledenaantal: 59 personen.
De liedjesavond was dit seizoen weer een groot succes. De negatieve puntjes uit het verleden werden grotendeels weggepoetst en wij mochten weer veel deelnemers begroeten. Maar liefst acht liedjes deden mee die over het geheel genomen van uitstekende kwaliteit waren. Winnaar was het liedje "Nag efkes fijn te kier" (muziek: Ron van de Beuken) gezongen door Lucie Saris en Rene Stappers. De Fortuna's verzorgden op uitstekende wijze deze geslaagde avond.
Prinsenbal: Deze activiteit was wederom een groot succes, mede door de geweldige geluidsverzorging door Theo Verberkt. Reeds vele jaren was de geluidsvoorziening een groot probleem. Vaak werd er over gesproken maar nu was het opgelost. Prins Henk, prinses Gert en de adjudanten namen d.m.v. een stripteaseact afscheid. Daarna werd de bühne omgebouwd in een sprookjesbos. In een fantastisch schouwspel werd het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen opgevoerd. Het publiek had er veel plezier aan. De prinses (Diny) werd wakker gekust door de nieuwe prins Toen d'n Viefde (Toon Peelen).
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Zeer veel mensen kwamen prins Toen V en prinses Diny een handje geven. Ook de adjudanten Henk Peeters en Will Spreeuwenberg stonden achter de receptietafel. Heel voetballend Hegelsom was aanwezig. De dwergen werden weer opgetrommeld bij het zoeken naar het nieuwe boerenbruidspaar. De bruid werd gevonden bij de Vrouwenbeweging uit Hegelsom. Antoen en Elisabeth (Ton en El Keijsers) kwamen te voorschijn en het feest kon worden voortgezet onder begeleiding van de Loektaler Muzikanten.
Zittingsavonden: Met weer vele belangstellenden uit Hegelsom en omstreken konden wij genieten van twee mooie gezellige avonden. Van eigen bodem trad er weer een keur van zeer goede artiesten op. Ook de buuttekampioen van Limburg was aanwezig in de persoon van Pierre van Helden.
Boerenbruiloft: De organisatie was in handen van de Vrouwenbeweging Hegelsom. Een zeer mooie optocht en bijzonder prachtig versierde bühne zorgden samen met de familie voor de basis van een geslaagde bruiloft. Men kon genieten van vele optredens. De joekskapellen Alles Um en Laeve Zat verzorgden de muzikale begeleiding evenals het orkest De Fortuna's. De honger werd gestild door wortelenstamppot met worst. Het was een mooie sfeervolle dag.
Optocht: De kleurrijke stoet, die veel kijkers telde, trok door de Hegelsomse straten. Er was veel werk verzet en het was mooi om te zien.

Zoeken

Menu