Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2002-2003

Ledenaantal: 112 personen, waaronder ook een aantal jeugdleden.
Liedjesavond: Het aantal liedjes kwam door omstandigheden niet verder dan zes. Gelukkig was de kwaliteit weer erg hoog. De moeilijke keuze werd voor de jury iets vereenvoudigd door het nieuw ingevoerde beoordelingsregelement. Behalve het aantal liedjes, was ook het aantal bezoekers aan de lage kant. J3 slaagde erin hun titel te prolongeren met het nummer "BOB".
Prinsenbal: Prins John mocht zich bij de Alde Knoepers voegen. In de setting van "Ut geveul vaan..." brachten Limburgse en dus ook Hegelsomse artiesten en prominenten de zaal in vervoering. Als nieuwe prins werd prins Bart (van Rens) bekend gemaakt. Hij hoefde slechts enkele momenten zonder prinses Irene en adjudanten Geert Mooren en Harm van Rens op de bühne door te brengen.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Een grote oplegger met foto's van de prins lokte menigeen zaal Debije binnen. Middels het bruisende muzikaal evenement Henne(p)op werd het boerenbruidspaar Handrie en Josefien (Hay en Jose Thielen) aan de tuutetempel gepresenteerd. Voor het eerst werd de familie voorgesteld alvorens het paar zelf te onthullen. De bruiloft was in handen van HVC.
Zittingsavonden: Ook dit seizoen waren er drie zittingsavonden. De leden mogen hun kaarten voortaan reserveren en hoeven alleen voor hun plaatsbewijs te wachten. Hierdoor wordt de wachttijd bij het reserveren ook voor de overige bezoekers substantieel ingekort. Een aantal kaarten werd voor de eerste maal via radio Reindonk weggegeven in ruil voor promotie. Alleen de eerste avond was niet helemaal uitverkocht. Het publiek en de artiesten waren uitermate in hun nopjes met het feestelijke verloop van de avonden.
Seniorenzitting: Alle kaarten waren weer ruim voor tijd verkocht. Het programma was al tot de laatste hoekjes gevuld en door het enthousiasme van het publiek liep het een klein halfuur uit, maar daar hadden de bezoekers maling aan.
Orde van Verdienste: Tijdens de seniorenmiddag ontving Mie Wagemans-Willems deze onderscheiding voor het vele werk dat zij verzet voor de carnavalsvereniging en de rest van Hegelsom.
Themabal: Voor het eerst werd de zaterdagavond ingevuld met een activiteit. Niet dat de mensen de voorgaande jaren thuis door hadden moeten brengen. Onder leiding van stichting zaal debije werden de tuuten uitgedaagd creatief te zijn met het thema "alles op de kop". Er kon geraden worden wie de haast onherkenbare mysteryguest was en zangeres Brigit trad op. Dit alles leverde een fors grotere belangstelling op in vergelijking met de recente zaterdagen voor carnaval.
Boerenbruiloft: Wegens het vijfentwintigjarig jubileum van de volleybalclub werd een vijfentwintigjaarse bruiloft gevierd door Handrie en Josefien. Bij het aanvangen van de receptie was de zaal weer goed gevuld. Het aansluitende feest mocht er dan ook wezen.
Optocht: Hoewel het al vier maart was viel er geen wolkje aan de lucht te ontdekken. Geen sprake van maartse buien dus. De mooie parade was waarlijk een lust voor het oog.

Zoeken

Menu