Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2003-2004

Ledenaantal: 112 personen, waaronder ook een aantal jeugdleden.
De vlag ging uit dit seizoen. Letterlijk wel te verstaan. De vlag van de tuutekop werd gepresenteerd en wappert vanaf die tijd dat het een lieve lust is.
Liedjesavond: Acht liedjes waren te bewonderen. Hoewel de jury ieder jaar zegt dat de keuze moeilijk was had ze er dit jaar ook echt een uur lang voor nodig om het met elkaar eens te worden. Na dit debat werd gekozen voor "Ik krieg de kriebels" gezongen door Jeroen Verberkt en Geert Saris. In de evaluatie werd voorgesteld het liedjesconcours te verplaatsen naar zondagmiddag gezien het teruglopende bezoekersaantal. Een advies dat door het bestuur werd overgenomen. Hiermee zou de naam liedjesavond veranderen in liedjesmatinee.
Prinsenbal: Prins Bart moest de scepter die hij meermalen kwijt geraakt was nu eigenhandig inleveren. Op het podium werd een boxarena klaargemaakt voor een titanenstrijd zoals Hegelsom nog nooit gezien had. Wereldkampioen Johnnie Mississipi kreeg een zware kluif aan volksheld Piet Geerarts. Te zwaar zelfs. Niet Johnnie, maar prins Geert (Josten) mocht zich heerser van het tuuteriek noemen. Samen met prinses Ria en adjudanten Mart Wijnhoven en Henny van Rens was hij dit seizoen voor in de polonaises.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Een tot de nok toe gevulde zaal bleef na de receptie vol spanning wachten op wat komen ging. Wie van de drie? Dat was de grote vraag in het toneelstuk. Het waren Henry Lucien en Gondolien (Hay Janssen en Gonnie Machura). Een samenwerkingsverband tussen buurtvereniging De Braak en toneelvereniging Poespas.
Zittingsavonden: De drie zittingsavonden werden volgens hetzelfde recept aan de man gebracht als de voorgaande jaren. Op veler verzoek werden na vele jaren afwezigheid ook weer enkele Brabantse Tonkletsers (buuttereedners) uitgenodigd. Na vele jaren trouwe dienst hadden de Loeketaler muzikanten het stokje overgedragen aan de Hofkapel.
Seniorenzitting: Om de Hegelsommers extra gelegenheid te geven werd de verkoop eerst in het tuuteriek aangekondigd en een week na de start pas in de echo vermeld. Dat dit nuttig was viel te zien aan het aantal kaartjes dat toen nog beschikbaar was. Achttien stuks en ook deze bleven niet lang meer liggen. De seniorenmiddag heeft inmiddels bij veel mensen een vaste plaats in de carnavalsfestiviteiten ingenomen.
Orde van Verdiensten: Op de eerste zittingsavond werd Hay Arts bedankt voor zijn vele vrijwilligerswerk in Hegelsom in het algemeen en voor de carnaval in het bijzonder.
Themabal: De tweede jaargang kende als thema "Jeugdidolen". Dit schiep legio mogelijkheden getuige de bezoekers. De mysteryguest was nu met z'n tweeën, want wie Bert zegt moet ook Ernie zeggen. J3 verzorgde een prima optreden.
Boerenbruiloft: Het enige wat kleurrijker was dan de familie was het bruidspaar zelf. Na verwikkelingen met oude relaties uit de onderwereld kon het gelukkige paar toch in d'n onecht verbonden worden. De klok werd vervolgens traditiegetrouw vergeten.
Optocht: Het begint al haast te wennen. Prachtig weer en een optocht die datzelfde bijvoeglijk naamwoord mag bezigen.

Zoeken

Menu