Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2006-2007

Ledenaantal: 124 personen, waarvan 23 jeugdleden.
Wegens een tekort aan pastoors en priesters was het houden van een traditionele carnavalsmis in iedere parochie afzonderlijk niet mogelijk. Er werd gekozen voor een eigen carnavalsdienst, zodat carnaval in het tuuteriek toch in haar eigen kerk een aanvang kon nemen. Dit bleek een bijzonder geslaagde oplossing.
Liedjesmatinee: Een zevental liedjes werd ten gehore gebracht. Zij waren aan elkaar gewaagd. De oude bekenden van J3 verzorgden een optreden om de jury en tellers van de stemmen de nodige tijd te gunnen om tot een eindklassement te komen. Uiteindelijk werd "Va vastenaovund hald ik zo veul" als winnend nummer gekozen, gezongen door Mischa en Geert Josten. De tekst en muziek kwamen eveneens van de hand van Geert.
Prinsenbal: De Toppers (Gerard Joling, Gordon en René Froger) waren hiervoor afgereisd naar het tuuteriek. Deze gouden keeltjes leken vorst Noël uitermate geschikt om te kraaien als oppertuut. Na de proclamatie werd prins Chris d'n Iërste uitgeroepen. Chris van Rens, prinses Truus en adjudanten Wim Cuppen en John Wilbers hadden de eer de tuuten naar het vierenveertig jarig jubileum te loodsen.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: Na een gezellige en druk bezochte receptie was het voor boerenbruidspaar Grad en Anna tijd om terug te keren naar het normale leven. De raad van elf en de dansmarietjes vertoonden de film "Taxi". Alex en Ingrid Janssen werden uitgeroepen tot bruidspaar Lex en Greet. Vervolgens verscheen de gehele boerenfamilie ten tonele. De boerenbruiloft werd georganiseerd door carnavalsvereniging d'n tuutekop.
Zittingsavonden: De drie goed bezochte avonden werden ingevuld met optredens uit Limburg en Brabant, waaronder uiteraard ook artiesten uit ons eigen dorp. Daar mag de hofkapel, die wederom voor de muzikale omlijsting zorgde, best bij gerekend worden. Dat zij (samen met de hele zaal) ieder carnavalsnummer weten te spelen bleek wel toen Paul en Leo de melodie van één van hun liedjes niet bij zich hadden.
Seniorenzitting: De wederom uitverkochte tuutetempel aanschouwde voornamelijk artiesten uit Hegelsom of met Hegelsomse roots. Een zeer geslaagde middag was het resultaat.
Orde van Verdiensten: Theo Verberkt werd bedankt voor de vele jaren dat hij het geluid en de muziek bij diverse activiteiten van de tuutekop verzorgde.
Themabal: Menigeen had zijn best gedaan rekening te houden met het thema Tirol. De prachtig geschminkte en uitgedoste mystery guest werd meermalen geraden. Alsof het feest nog niet compleet was bracht Da Ma Zoeë een fantastisch optreden.
Boerenbruiloft: Met prins Chris op z'n witte paard in de gelederen trok de boerenstoet naar zaal Debije. Daar vond een humoristisch stuk plaats waaruit bleek dat geluk in de liefde en geluk in het spel goed samen kunnen gaan. Na het winnen van de loterij werden Lex en Greet in de onecht verbonden. Hierna kon het feest in alle hevigheid losbarsten.
Optocht: Het weer werkte goed mee op deze dag. In een verrassend aangenaam zonnetje kon genoten worden van een stoet van dertig deelnemers. Behalve de lengte mag Hegelsom ook trots zijn op de kwaliteit van haar optocht.

Zoeken

Menu