Carnavalsvereniging d'n Tuutekop

opgericht 18 januari 1963

Seizoen 2008-2009

Ledenaantal: 137 personen, waarvan 23 jeugdleden.
Voor de kakelkrant was het de elfde maal dat ze uitgegeven werd wat met een letterlijk en figuurlijk kleurrijke editie gevierd werd. In het tuuteriek verscheen het allereerste jeugdboerenbruidspaar.
Liedjesmatinee: Het veld was wat aan de smalle kant met vijf liedjes, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een optreden van de Silver Trumpets werd "de vastenaovesweend" tot winnaar uitgeroepen. Tekst en muziek waren van de hand van Jos Hoebers en het nummer werd gezongen door Sef Janssen en Jo Wijnands
Prinsenbal: Met twee nieuwe raadsleden en vier kersverse dansmarietjes werd onder de bezielende leiding van Tooske en Henk-Jan "het beste idee van Hegelsom" op de planken gebracht. Nadat menig verhelderend idee de revue gepasseerd was werd Marcel d'n Iërste (Verheijen) als nieuwe prins aan de tuuten voorgesteld. Bijgestaan door prinses Wendy en adjudanten Henk Peeters en Robert Claessens mocht hij voorop in de polonaises.
Prinsenreceptie/uitkomen boerenbruidspaar: De zeer goed bezochte receptie liep een half uurtje uit, maar vervolgens kon toch "de finale van ut gemeantelik liedjeskonkoer" gehouden worden. In dit stuk werden verscheidene buurdorpen op de korrel genomen en het inmiddels bekende boerenbruiloftspromotielied was uiteraard ook van de partij. Leon en Annelies Manders werden door volleybalvereniging HVC naar voren geschoven als boerenbruidspaar Lei en An. Tevens werd bekend gemaakt dat er dit jaar voor het eerst een jeugdboerenbruidspaar zou zijn.
Zittingsavonden: Twee plezierige avonden werden het publiek voorgeschoteld. Het organiseren van drie zittingsavonden bleek helaas geen haalbare kaart.
Seniorenzitting: Wederom was deze tot en met de laatste plaats uitverkocht. Op het podium verscheen dan ook een keur aan artiesten, waaronder de gouden en bronzen buuttereedners van 2009. Helaas betekende deze middag voor de huidige seniorendansgarde het laatste optreden.
Orde van Verdiensten: Jan Peters werd tijdens de zittingsavond bedankt voor zijn inzet voor de Hegelsomse gemeenschap en de korfbalvereniging in het bijzonder.
Themabal: Het was "vakantie in ut tuuteriek" en dat betekende dat zelfs de caravans van stal werden gehaald. Zelfs aan een souvenirshop was gedacht. Met een goed verhulde mystery guest en een optreden van Oh Jeij was het een bijzonder geslaagde avond.
Boerenbruiloft: De boerenbruiloft ging "t'rug in d'n tiëd" met onder meer een reünie van de oude boerenbruidsparen. Aan de toekomst werd desondanks ook gedacht met het jeugdboerenbruidspaar Jasper Janssen en Imke Claussen dat op het Sint Hubertusplein in de onecht werd verbonden. Vervolgens was het de beurt aan Lei en An die met het boerengezelschap op bezoek gingen bij het oude café "Zum Bahnhof". Na de aansluitende receptie werd de scepter van het jeugdpaar overgedragen aan Stichting Jeugdcarnaval, dat het initiatief verder op zou pakken.
Optocht: Het aantal deelnemers aan deze bonte stoet bleef wederom net onder de dertig steken.

Zoeken

Menu